Glad kinesisk vårfestival

To funksjoner ved vårfestivalen

I likhet med julen i Vesten i betydning, er vårfestivalen den viktigste høytiden i Kina.To funksjoner skiller den fra de andre festivalene.Man ser av det gamle året og hilser det nye.Den andre er familiegjenforening.

To uker før festivalen er hele landet gjennomsyret av feriestemning.På den åttende dagen i den tolvte månemåneden vil mange familier lage Laba Congee, en slags congee laget av mer enn åtte skatter, inkludert klebrig ris, lotusfrø, bønner, gingko, hirse og så videre.Butikker og gater er vakkert dekorert og hver husstand er opptatt med å handle og forberede festivalen.Tidligere ville alle familier foreta en gjennomgående rengjøring av huset, gjøre opp kontoer og fjerne gjeld, for å passere året.

Skikker av vårfestival
Lim inn kupletter (kinesisk: 贴春联):det er en slags litteratur.Kinesere liker å skrive noen doble og konsise ord på rødt papir for å uttrykke sine nyttårsønsker.Ved ankomsten av nyttår vil hver familie lime inn kupletter.

vårfest-3

 

Familiegjenforeningsmiddag (kinesisk: 团圆饭):

personer som reiser eller bor på et sted langt unna hjemmet vil vende tilbake til hjemmet sitt for å komme sammen med familiene sine.

Hold deg oppe sent på nyttårsaften (kinesisk: 守岁): det er en slags måte for kinesere å ønske velkommen nyttårs ankomst.Å holde seg oppe sent på nyttårsaften er utstyrt med gunstig mening av folk.De gamle gjør det for å verne om sin tidligere tid, de unge gjør det for foreldrenes levetid.

Del ut røde pakker (kinesisk: 发红包): eldste vil legge litt penger i røde pakker, og deretter dele ut til den yngre generasjonen under vårfestivalen.De siste årene er elektriske røde pakker populære blant yngre generasjoner.
Sett i gang fyrverkeri: Kinesere tror den høye lyden av fyrverkerne kan drive bort djevler, og brannen fra fyrverkerne kan få livet deres til å blomstre det kommende året.

vårfest-23

  • En familiegjenforeningsmiddag
Etter å ha satt opp kupletter og bilder i dørene på månenyttårsaften, den siste dagen av den tolvte måne i den kinesiske månekalenderen, samles hver familie til et overdådig måltid kalt "familiegjenforeningsmiddag".Folk vil nyte mat og drikke i overflod og Jiaozi.

Måltidet er mer luksuriøst enn vanlig.Retter som kylling, fisk og ostemasse er nødvendig, for på kinesisk høres uttalen deres ut som 'Ji', 'Yu' og 'Doufu', med betydningen lovende, rikelig og rik.Sønner og døtre som jobber hjemmefra kommer tilbake for å bli med foreldrene sine.

vårfest-22

Innleggstid: 25-jan-2022