Skikken med at dragen ser opp

Den andre dagen i den andre månemåneden er den største folkeskikken "barbering av dragehodet", fordi det er uheldig å barbere hodet i den første måneden.For uansett hvor travelt de er før vårfesten, vil folk klippe seg en gang før vårfesten, og så må de vente til dagen da «dragen heads up».Derfor vil de 2. februar, enten det er eldre eller barn, klippe håret, trimme ansiktet og friske opp seg, noe som tyder på at de kan få et år med lykke til.


1. Nudler, også kalt å spise "Dragon Beard", som Dragon Beard Noodles har fått navnet sitt fra."Den andre dagen i den andre måneden ser dragen opp, det store lageret er fullt, og det lille lageret flyter."På denne dagen bruker folk skikken med å spise nudler for å tilbe Dragon King, i håp om at den vil være i stand til å reise gjennom skyer og regn, og spre regnet.
2. Dumplings, 2. februar vil hver husstand lage melboller.Å spise dumplings på denne dagen kalles "å spise drageører".Etter å ha spist "drageører", vil dragen velsigne helsen og bli kvitt alle slags sykdommer.


Innleggstid: Mar-04-2022