Hva er en slangeklemme og hvordan fungerer den?

Hva er en slangeklemme?

En slangeklemme er designet for å feste en slange over en kobling, ved å klemme slangen ned forhindrer den at væsken i slangen lekker ved tilkoblingen.Populære tilbehør inkluderer alt fra bilmotorer til baderomsinnredning.Imidlertid kan slangeklemmer brukes i en rekke forskjellige bransjer for å sikre transport av produkter, væsker, gasser og kjemikalier.

Det er fire overordnede kategorier av slangeklemmer;skrue/bånd, fjær, wire og øre.Hver forskjellig slangeklemme brukes avhengig av hvilken type slange det er snakk om og feste på enden.

6a0d4a7d0353c664aef669a8e7cc3b4_副本

Som en av de mest brukte slangetilbehør, spørsmål rundt bruk avslangeklemmerer hyppige og rikelig.Følgende veiledning vil forklare de forskjellige typer slangeklemmer som er tilgjengelige, deres bruk og hvordan du tar vare på klemmene dine.De forskjellige bransjene som slangeklemmer brukes i vil også bli berørt, og svarer på alle dine slangeklemmespørsmål i prosessen!

Vær oppmerksom på at denne artikkelen vil vi fokusere på skrue/båndklemmer spesielt, da de er en av de vanligste typene slangeklemmer.Derfor vil følgende informasjon i hovedsak gjelde denne klemmen spesifikt.

Hvordan fungerer slangeklemmer?

1. En slangeklemme festes først til kanten av en slange.
2.Denne kanten av slangen plasseres deretter rundt et valgt objekt.
3. Klemmen må nå strammes for å sikre slangen på plass og sikre at ingenting fra innsiden av slangen kan unnslippe.
Generelt har skrue-/båndslangeklemmer en tendens til ikke å bli brukt for ultrahøytrykksscenarier, men brukes ofte i miljøer med lavt trykk, så vel som når en rask løsning er nødvendig, spesielt i hjemmet.Når det er sagt, bruker mange bransjer dem, inkludert bilindustrien, landbruket og marineindustrien.

Hva er de forskjellige typene slangeklemmer?

For å forstå hvordan skrue/båndslangeklemmer fungerer, må vi se på de forskjellige typene som er tilgjengelige.De mest populære er følgende;

1.Også referert til som slangeklips for ormedrift, var den aller første slangeklips for ormedrift laget i 1921. Ekstremt populær på grunn av deres enkelhet, effektivitet og allsidighet,

_MG_2967

2Kraftige slangeklemmer;Heavy duty slangeklemmer, eller Superclamps, gjør akkurat det de sier på boksen!Ideelt egnet for tyngre scenarier, tunge slangeklemmer er de sterkeste slangeklemmene på markedet og er ideelle for vanskeligere bruksområder.

  1. _MG_2808
  2. 3O klipp;Den mest økonomiske formen for slangeklemme, O Clips fungerer perfekt for montering av enkle slanger som kun fører luft og væske.De er mer fleksible med tilpasning enn andre slangeklemmer, samt manipulasjonssikre.
  3. _MG_3774
  4. Alle de ovennevnte kommer i en rekke størrelser, diametre og materialer, for å passe dine spesifikke slangebehov. En slangeklemme festes først til kanten av en slange.Denne kanten av slangen plasseres deretter rundt en valgt gjenstand, og klemmen strammes, slik at slangen festes på plass, og at ingenting fra innsiden av slangen kan unnslippe.

Innleggstid: 23. juni 2021